Propera Campanya Vacunació Leishmaniosi

Durant els propers mesos de maig i juny obrirem la campanya per la vacunació de Gossos i Gats, de la que ja us informarem. Es molt important mantenir el calendari de vacunació dels nostres animals, ens estalvien problemes de salut i riscos, a mes de despeses importants imprevistes, després solucionar problemes es mes difícil i costos.

Una de les malalties mes esteses i alarmants es la Leishmaniosi, aquí us deixem un post del nostre veterinari, en Victor Carbonell on explica els aspectes basics sobre ella.

Què és la LEISHMANIOSI?

És una malaltia parasitària provocada per un protozou (Leishmania infantum) que pateixen els gossos i gats que es transmet per la picada d’un insecte semblant a un mosquit, el flebotom.

images (40)

 

Si be el risc d’infecció es present durant tot l’any, és especialment important protegir la teva mascota durant els canvis d’estació.

 

Què provoca la LEISHMANIOSI?

La leishmaniosi provoca una malaltia sistèmica que pot afectar diferents òrgans. Els quadres més habituals són la leishmaniosi cutània, que produeix ferides ulcerades a la pell que no acaben de curar i poden provocar pruïja, i la leishmaniosi visceral, que pot afectar ulls, ronyó, vasos sanguinis,  melsa i moll de l’os provocant quadres com insuficiència renal crònica per l’acumul de complexes antigen-anticòs en el teixit renal, vasculitis i anèmia.

Aquests quadres poden agreujar-se i dur a l’animal fins la mort, si no es tracta, i encara amb tractament la Leishmània no acaba de curar i queda latent dins el cos de l’animal. Per tant, és molt important la prevenció, ja que la curació, avui en dia, és molt improbable. Una vegada l’animal s’infecta serà portador de la malaltia tota la seva vida

Com sé si el meu gos té LEISHMANIOSI?

El fet que la Leishmània doni quadres tant diferents la fa difícil de detectar. La Leishmaniosi cutània de vegades pot observar-se agafant una mostra de les ferides i mirant-la al microscopi. Però la manera de detectar-la és realitzar una analítica sanguínia per detectar els anticossos envers aquesta que circulen per la sang.

Com puc evitar que el meu gos pateixi la LEISHMANIOSI?

El fet que sigui un mosquit el que transmet la malaltia la fa molt difícil de controlar. La millor manera de fer-ho és protegir el teu gos amb collar i pipetes repel·lents de puces, paparres i mosquits. Però no totes les marques són igualment efectives. Consulta’ns sobre quines són les millors opcions pel teu animal i pel tipus d’activitats i entorn.

images7A1GPIY2Existeix la vacuna anual per ampliar la protecció del teu animal. La seva eficàcia preventiva ronda el 70 %, per tant és important combinar-los amb la protecció de collars i pipetes, per obtenir la màxima protecció possible.

Deja un comentario